Vån Soundsystem and Friends for War Child

Jurre Branderhorst
Normal 5f25ffcd0bc30d792c29c12ec948a44c74877751
Qr
van totaal € 5.000 (0%)

Doel
We leven hier in Nederland met veel vrijheid en plezier maar voor andere leeftijdgenoten is dat niet vanzelfsprekend. Terwijl wij elke dag wel een drankje kunnen doen met vrienden of kunnen feesten in de club zijn zij die het niet verdienen opzoek naar vrijheid omdat dit hun niet gegund is door oorlogsmisdadigers. VÅN SOUNDSYSTEM wil samen met War Child doormiddel van plezier hebben ervoor zorgen dat ook zij dit intense geluk ook kunnen beleven.
Dit willen wij doen voor een project genaamd Burundi. Burundi is een van de armste landen in Afrika. In 1993 is daar een oorlog uitgebroken die pas in 2006 tot een einde is gekomen. Het land kenmerkt zich door conflicten en instabiliteit. Meer dan de helft van alle Burundese vluchtelingen is jonger dan 18 jaar. Zij werden gedwongen om alleen op zoek te gaan naar veiligheid en vrijheid. Juist deze groep is kwetsbaar en loopt een hoog risico om slachtoffer te worden van seksueel geweld. Er is voor dit project gekozen omdat veel gevluchte jongeren uit dit land veel slechte omstandigheden hebben moeten ondervinden. Wij vinden dat het enorm belangrijk is dat de jeugd, net zoals ons, kan opgroeien in een veilige omgeving en gelijke kansen heeft.
“The youth is the future”
Met de opbrengst van het VÅN SOUNDSYSTEM willen wij War Child ondersteunen op plekken waar zij dat nodig hebben.

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.